broer - zus 12 - 18 > mensen die je helpen > mantelzorg


Als je broer of zus ziek is, hebben je ouders het druk met hem of haar en ook met alles te regelen. Bovendien zijn ze soms moe, verdrietig of bezorgd. Om ze wat meer tijd voor jou te gunnen zou het fijn zijn als er mensen die jullie goed kennen, thuis bijspringen. Dat heet mantelzorg.

Jij kent vast wel mensen die zeggen dat ze iets willen doen of nu al doen. Hieronder vind je wat tips zodat er ook voor jou tijd blijft voor leuke dingen en aandacht.

  • Vraag de ouders van je vriend of vriendin bij jouw wedstrijd te komen kijken, of als ze dat durven, voor je zieke broer of zus te zorgen, zodat je ouders naar jou kunnen komen kijken.

  • Als iemand vraagt iets voor jullie te kunnen doen, overleg dan met je ouders. Of geef gewoon de tip dat ze eens een pan soep komen brengen, het gras komen maaien of jou willen halen en brengen naar de discotheek. Misschien is het voor jou ook wel even lekker om bij iemand te kunnen logeren. Gewoon even leuke dingen doen zodat je niet steeds aan de ziekte van je broertje of zusje hoeft te denken.

  • Wat leuk zou het zijn als jij samen met de mantelzorger iets voor je zieke broertje of zusje organiseert (en voor jezelf natuurlijk).