broer - zus <12 jaar > mensen die je helpen > kinderthuiszorg

Een verpleegkundige die thuis voor jouw zieke broer of zus komt zorgen, weet wat zieke kinderen nodig hebben. Dit is fijn voor je vader en moeder want zorgen voor jouw zieke broer of zus is soms veel werk. Soms is het ook niet zo fijn, als er vaak vreemde mensen in huis zijn.

  • Doordat de verpleegkundige er is, hebben je vader en moeder meer tijd voor jou.  De verpleegkundige weet ook veel. Als jij vragen hebt, kan hij of zij het nog eens uitleggen. Of hebben ze  goede tips voor een boek om te lezen over een zieke broer of zus. Kijk ook maar eens met je vader en moeder of de verpleegkundige in de boekenkast op deze website.

  • Het is ook helemaal niet gek dat jij het ook vervelend vindt dat er altijd “vreemden” in huis zijn.

  • De verpleegkundige heeft ook tips voor jou als je het fijn vindt om te helpen. Je kunt bijvoorbeeld misschien helpen bij het geven van een handmassage. Of ze helpt je met dingen bedenken die je samen met je zieke broer of zus kunt doen.  kijk maar eens naar de spelletjes onder de button jouw gezin staan. Ook jij bent belangrijk. En dat weet die verpleegkundige. Hij of zij vindt het leuk om jou eens wat extra aandacht te geven. Samen een leuk spelletje doen als je broer of zus aan het rusten is of iets lekkers voor je maken. Een appeltje met kaneel of een glaasje limonade met een mooi suikerrandje. Wat vind jij lekker?

  • Heb je soms vragen over je zieke broertje of zusje?. Waarom ze een infuus heeft bijvoorbeeld of waarom hij prikken krijgt? Dit mag je allemaal aan de verpleegkundige vragen.

  • Misschien wil je wel eens aan iemand vertellen dat je je zorgen maakt of dat je verdrietig bent. Ook dat kan bij de verpleegkundige van de kinderthuiszorg. Hij of zij snapt dat het voor jou ook moeilijk is,  en dat het niet jouw schuld is en dat je ook gewoon vrolijk mag zijn. Ze kan je zelfs helpen om met andere broers en zussen van zieke kinderen te praten. Wil je wel eens met andere broers of zussen praten of met een deskundige of wil je gewoon zelf zoeken wat je wilt weten, kijk dan eens op deze site. www.bijzonderebroerofzus.nl

  • Als jouw zieke broer of zus een keertje piloot wil zijn, of prins of prinses, dan kan jij dat regelen! Vraag maar of de verpleegkundige je daarbij wil helpen. Laat haar maar eens googlen op de tips die hieronder staan.

  • Maar wensvervullers zijn er ook voor het hele gezin, dus ook voor jou. er zijn zelfs wensvervullers die speciaal voor broers en zussen iets doen.