vader/moeder > mensen die u kent van > sport/hobby

Ook in de vrije tijd zijn kinderen actief. Ze willen graag ergens bij horen, iets kiezen wat ze leuk vinden en misschien wel talent voor hebben. Het kan nog een hele zoektocht zijn om iets in de buurt te vinden dat aansluit bij de mogelijkheden van uw kind. En misschien vindt u het ook spannend om uw kind hiervoor te laten kiezen. Misschien kunnen onderstaande tips u helpen.

  • Kiezen voor een sport is niet zo vanzelfsprekend als je ziek bent. Het kan een hele stap zijn om uw kind een sport te laten proberen. Gelukkig kun je bij de meeste sportclubs gratis proeflessen doen. Blijf gerust in de buurt als u dat een veiliger gevoel geeft.

  • Als een sport niet lukt, dan zijn er ook nog andere hobbyclubs, waar kinderen met een groep leuke activiteiten doen. U kunt bijvoorbeeld denken aan muziekles, een schaakclub, een crea-clubje, een musicalgroep of scouting. Een hobbyclub kan uw kind veel zelfvertrouwen geven en het gevoel bij een groep te horen.

  • Een sport- of hobbyclub kan een behoorlijk aanslag doen op uw toch al kostbare tijd. Schroom niet om voor vervoer iemand anders te vragen. Dat ontlast en voor de omgeving is het fijn om een keer iets te kunnen doen.

  • Sporten is lichamelijke inspanning. Dat kan indruisen tegen uw gevoel als uw kind eigenlijk toch al zo vaak moe is. Toch kan lichamelijke inspanning fijn zijn, omdat het ook een vorm van ontspanning is.

  • Veel broers en zussen voelen zich op de sport- of hobbyclub even niet ‘de broer of zus van…’. Voor hen betekent lid zijn van een club vaak meer dan voor andere kinderen en jongeren.