kinderen tot 12 jaar > mensen die je helpen > mantelzorg

Wist je dat er heel veel mensen zijn die iets voor jullie gezin willen doen? De moeder of vader van je vriendje of vriendinnetje bijvoorbeeld of je buurvrouw of een tante of oom. Als zij klusjes voor jullie doen, hebben je vader en moeder meer tijd om iets leuks met jou te doen.

  • Misschien vinden je vader en moeder het wel fijn om een keertje samen even weg te gaan. Dan kan er iemand anders op jou passen, of met jou een spelletje doen.

  • Misschien kan iemand jouw vriendje of vriendinnetje voor je ophalen en weer thuisbrengen. Dan kunnen jullie fijn samen spelen.

  • Heb jij ook lievelingseten? Vast wel. Als iemand vraagt een keer voor jullie te koken, kun je dat mooi roepen. Of je kunt iets bedenken dat jullie allemaal lekker vinden.

  • Je kent vast wel een vader of moeder van een vriendje of vriendinnetje, die heel handig is met de computer. Vraag of hij of zij voor jou filmpjes of muziek wil downloaden zodat je wat leuks te doen hebt als je soms een tijdje in het ziekenhuis moet blijven. Of even niet naar school kunt omdat je even te ziek bent.