kind tot 12 jaar > mensen die je kent van > sport/hobby

Ook als je niet overal even goed in bent, is het hartstikke leuk om met anderen te spelen en leuke dingen te doen. Wees niet bang en zoek iets dat bij je past en waar je plezier aan hebt.

  • Kiezen voor een sport is niet zo vanzelfsprekend als je ziek bent. Misschien kun je het niet volhouden om veel te rennen, of vinden je vader en moeder het niet veilig genoeg. Toch kan het zijn dat er een sport of hobbyclub is, waar je wel aan mee kunt doen. Kun je zelf niets verzinnen, laat dan anderen die jou goed kennen eens helpen denken. Misschien vinden ze wel iets, waar jij zelf niet aan had gedacht (bijv. de keeper zijn in het voetbalteam als hard rennen te vermoeiend is).

  • Vind je het spannend om aan een nieuwe sport te beginnen? Bij de meeste clubs kun je een paar proeflessen meedoen om te kijken of je het leuk vindt en of het je lukt. Durf je niet alleen? Dan kun je bij de proeflessen altijd vragen of er iemand bij je in de buurt blijft.

  • Als een sport niet lukt voor jou, dan zijn er ook nog andere hobbyclubs, waar je met een groep leuke dingen doet. Je kunt bijvoorbeeld denken aan muziekles, een schaakclub, een crea-clubje, een musicalgroep of de scouting. Bij die scouting hebben ze vaak speciale groepen voor kinderen die niet alles goed kunnen. Er is vaak meer in je buurt te doen dan je misschien denkt.