kind tot 12 jaar > mensen die je kent van > BSO

Op een BSO komen regelmatig andere kinderen en die weten natuurlijk ook niet precies wat er met jou aan de hand is of waarom je bepaalde dingen niet zo goed kunt.

  • Op de BSO zijn weer andere kinderen in je groep dan in de klas. Ook voor hen is het fijn om te weten wie jij bent en wat je precies hebt. En wie kan dat beter vertellen dan jij zelf! Je kunt vragen aan de leiding van de groep of je hierover een keertje mag vertellen tijdens het drinken samen. Het hoeft maar kort, maar als andere kinderen weten wat er met jou aan de hand is, begrijpen ze je ook beter. Als je het moeilijk vindt om er zelf over te vertellen, kun je altijd vragen of een vriend(in) of de groepsleiding je kan helpen of om het samen met jou te doen.

  • Misschien kun je niet zo hard rennen als andere kinderen, of je houdt dat maar even vol. De groepsleiding kan bij spellen de spelregels voor iedereen een beetje aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de regel gebruiken dat elk kind bij een tikspel ook even moet rusten in een hoepel, waar je niet getikt mag worden.

  • Gelukkig zijn er op de BSO altijd heel veel dingen te doen. Er zijn vast ook spelletjes waar jij wel heel goed aan mee kunt doen.